Tarnobrzeg. „Kreatywny Kucharz, Magiczny Stół”
W konkursie aranżacji stołów wzięło udział 7 zawodników.
Wydarzenie uświetnił pokaz carvingu czyli dekoracji z warzyw i owoców w wykonaniu Jacka Świerka z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej z Rzeszowa, a także występ Zespołu Cyganianki.
W konkursie kulinarnym, 12 zawodników sporządzało przystawkę i danie główne. Ich prace oceniało wykwalifikowane jury, w tym Ekspert Kulinarny firmy RM GASTRO w Wadowicach – Krzysztof Gawlik.
W Tarnobrzegu odbyła się IV edycja konkursu kulinarnego „Kreatywny Kucharz” i III edycja konkursu aranżacji stołów „Magiczny stół”. Organizatorem przedsięwzięcia jest Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych numer 1.
W wydarzeniu wzięli udział uczniowie ze szkół gastronomicznych i hotelarskich z Krosna, Iwonicza Zdroju, Rzeszowa, Kielc, Stalowej Woli, Sandomierza i Tarnobrzega.
Przedsięwzięcie koordynowały Agnieszka Domagała i Małgorzata Stefaniak. Mówi Małgorzata Stefaniak.