Degustacja dań z dziczyzny, m.in. tych przygotowanych przez uczniów na warsztatach, odbyła się podczas obchodów święta łowiectwa w Spółdzielczym Domu Kultury w Stalowej Woli.
Uroczystości towarzyszył koncertu sygnalistów łowieckich i wystawa 'Etyka i zwyczaje łowieckie w fotografii oraz ekspozycja wypchanych zwierząt leśnych. Nie brakło też szczególnych wyróżnień: przewodniczący Komisji Etyki Tradycji i Zwyczajów Łowieckich otrzymał od Zakonu Kawalerów Orderu Złotego Jelenia 'Ryngraf świętego Eustachego – patrona myśliwych.
(Marta Górecka)
Dziczyzna ma też walory zdrowotne:
Grzegorz Russak twierdzi, że dziczyzna jest nie tylko smaczna ale i zdrowa:
Uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Stalowej Woli poznawali tajniki kuchni myśliwskiej na warsztatach prowadzonych przez kucharza Grzegorza Russaka.
Mówi dyrektor szkoły Paweł Ciołkosz: