A jako pierwszy z dobrych rad żywieniowych doktor Myłek postanowił
skorzystać właśnie Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Stalowej Woli.
(Marta Górecka)
Doktor Myłek przyznała, że książka świetnie wpisała się w zapowiadane zmiany
w szkołach
Co ważne jest to ksiązka dla każdego, kto chce się zdrowo odżywiać
A w książce można znaleźć nie tylko zakazy i nakazy żywieniowe, ale też
konkretne przepisy na potrawy
Nauczyciele Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Stalowej Woli szkolili
się w zakresie zdrowego żywienia. W związku z zapowiadanymi zmianami
dotyczących zdrowej żywności w szkołach wykład o zdrowym odżywianiu i
przygotowywaniu zdrowych posiłków oraz jak niezdrowa żywność wpływa na
zdrowie przeprowadziła doktor nauk medycznych, alergolog i dermatolog Danuta
Myłek. A okazją do takiego wykładu była wydana niedawno przez nią książka
Od lekarza do kucharza