Sandomierz: Trenowali pieczenie wielkanocnych bab.

Data publikacji: Kategoria: , , Zamieścił: Joanna Sarwa

Wielkanocne baby były bohaterkami warsztatów cukierniczych w sandomierskiej „Marmoladzie”. W warsztatach oprócz uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich wzięli  udział uczniowie szkół podstawowych z powiatu sandomierskiego.

Mówi zastępca dyrektora Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Bożena Chruściel:

– W czasie zajęć powstały różnorodne wypieki – Mówi nauczyciel przedmiotów zawodowych Krzysztof Jonaszek:

Wbrew pozorom baby nie są takim prostym wyrobem cukierniczym do sporządzenia jak się wydaje – mówi nauczyciel przedmiotów zawodowych Edyta Młodochowska:

Jak przekonuje Krzysztof Jonaszek warto już zacząć przygotowania do świąt:

A kolejne wydarzenie kulinarne w sandomierskiej Marmoladzie to warsztaty gastronomiczne z cyklu „Łowcy smaków”.