Smaki Tradycji – Dziadkowie i wnuki w kuchni – to tytuł warsztatów organizowanych w Stalowej Woli przez Centrum Aktywności Seniora. Warsztaty połączą pokolenia przy wspólnym lepieniu pierogów.
To kolejne przedsięwzięcie organizowane przez Centrum Aktywności Seniora w Stalowej Woli, które ma integrować i zbliżać pokolenia. Smaki Tradycji mają więc nie tylko połączyć babcie i dziadków z wnukami podczas wspolnego lepienia pierogów, ale też ciepłem rodzinnych relacji i zwyczajnie spędzenia razem czasu w twórczy sposób.
Podczas warsztatów, które zaplanowane są na popołudnie 5 grudnia, odbędzie się nie tylko współne lepienie pierogów. Będzie to także okazja do poznania historii tego wyjątkowego dania i jego roli w polskiej kulturze.
Pod okiem instruktorów uczestnicy warsztatów krok po kroku będą odkrywać tajniki robienia i lepienia pierogów. Poznają też regionalne odmiany tego dania. Szczegóły dotyczące zapisów na warsztaty Smaki Tradycji dostępne są na stronie CAS Stalowa Wola