+48 158 321 321

Radio Leliwa

SŁUCHAJ NAS

  • Region
    • Mielec/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Radio Leliwa
    • Kontakt
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Radio Leliwa
  • Region
    • Mielec/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Radio Leliwa
    • Kontakt
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Radio Leliwa
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Strona Główna Archiwum

Sandomierz: Czas dobrego sera

2016-05-29
w Archiwum, Wiadomości
Sandomierz: Czas dobrego sera
0
UDOSTĘPNIEŃ
0
OGLĄDANY
Share on FacebookShare on Twitter

Oprócz stoisk z serami i produktami mlecznymi, można było wziąć także udział w laboratoriach smaku. To spotkania kulinarne, podczas których serwowane są dania, w których głównym składnikiem jest ser.
Organizatorem festiwalu było Slow Food Polska.
Wiele osób przyjechało do Sandomierza specjalnie na ten festiwal:

Z serami austriackimi na festiwal przyjechała Grażyna Olas z Zielonej Góry:

Już po raz szósty Sandomierz był gospodarzem festiwalu 'Czas dobrego sera”. Na stoiskach ustawionych na rynku starego miasta można było skosztować i kupić blisko 300 różnych serów z 12 krajów takich jak Wielka Brytania, Holandia, Szwajcaria czy Chorwacja. Nie zabrakło także wystawców, którzy przywieźli swoje sery zagrodowe.
Wśród nich był Tomasz Strubiński z Gospodarstwa 'Kaszubska koza” z miejscowości Robaczkowo w województwie Pomorskim. Na jego stoisku można było znaleźć między innymi sery krótko i długo dojrzewające oraz kozie sery pleśniowe. W rozmowie z naszym reporterem przyznał, że wzrasta świadomość konsumencka, jeśli chodzi o zdrową żywność, co widać po zainteresowaniu produktami gospodarstwa:

Poprzednia wiadomość

Mielec: Zwycięzcom trzeba wybaczyć..

Następna wiadomość

Sandomierz: Czwarty Memoriał Piotra Nurowskiego

Następna wiadomość
Kolbuszowa: Pobiegnij w Dyszce

Kolbuszowa: Pobiegnij w Dyszce

Słuchaj Nas:

Dębica Mielec Stalowa Wola Tarnobrzeg
89,2 MHz 102,4 MHz 93,5 MHz 104,7 MHz

Dębica - 89,2 MHz

Tarnobrzeg - 104,7 MHz

Stalowa Wola - 93,5 MHz

Mielec - 102,4 MHz

Tarnobrzeg
ul. Wyspiańskiego 12/5
39-400 Tarnobrzeg

Mielec
al. Niepodległości 12
39-300 Mielec

Stalowa Wola
al. Jana Pawła II 25
37-450 Stalowa Wola

Sandomierz
ul. Wojska Polskiego 12
27-600 Sandomierz

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone. Radio Leliwa

Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
  • Region
    • Mielec/Dębica/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Kontakt
    • Radio Leliwa
  • Słuchaj nas

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone. Radio Leliwa