+48 158 321 321

Radio Leliwa

SŁUCHAJ NAS

  • Region
    • Mielec/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Radio Leliwa
    • Kontakt
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Radio Leliwa
  • Region
    • Mielec/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Radio Leliwa
    • Kontakt
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Radio Leliwa
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Strona Główna Archiwum

Mielec: Wędliniarze muszą działać

2015-09-03
w Archiwum, Wiadomości
Mielec: Wędliniarze muszą działać
0
UDOSTĘPNIEŃ
0
OGLĄDANY
Share on FacebookShare on Twitter

Dlatego jak tłumaczy burmistrz Radomyśla Wielkiego istnieje potrzeba współdziałania naukowców z wędliniarzami i zderzenie nauki z praktyką, aby podnosić jakość wyrobów w oparciu o naturalne sposoby produkcji. Potrzebne są więc badania, szkolenia i kolejne inwestycje. Na koniec września zaplanowano kolejne takie spotkanie.
(Tomasz Łępa)
Podczas spotkania uczestnicy doszli do wniosku, że trzeba przekonać UE, aby odstąpiła od tych proponowanych rygorystycznych norm, bo ich uzyskanie nie jest możliwe, chcąc zachować naturalny proces wędzenia:

Producenci wędlin wytwarzanych metodą tradycyjną nadal chcą utrzymania dotychczasowej normy 5 mikrogramów benzoapirenu na kilogram wędzonki. W szkoleniu, które pod koniec sierpnia odbyło się w Radomyślu Wielkim, udział wzięli przedstawiciele z 17 zakładów przetwórstwa mięsnego z powiatu mieleckiego.
Podczas szkolenia w Radomyślu Wielkim omawiano możliwości i formy współpracy pomiędzy naukowcami, lekarzami weterynarii i właścicielami zakładów przetwórstwa mięsnego w zakresie uzyskiwania obowiązujących norm podczas procesu wędzenia – przekazuje burmistrz Józef Rybiński.

Poprzednia wiadomość

Sandomierz: 'Noc gwiazd' w Strefie Nauki.

Następna wiadomość

Majdan Królewski: Święto Chleba.

Następna wiadomość
Sandomierz: Dożynki wojewódzkie w niedzielę.

Sandomierz: Dożynki wojewódzkie w niedzielę.

Słuchaj Nas:

Dębica Mielec Stalowa Wola Tarnobrzeg
89,2 MHz 102,4 MHz 93,5 MHz 104,7 MHz

Dębica - 89,2 MHz

Tarnobrzeg - 104,7 MHz

Stalowa Wola - 93,5 MHz

Mielec - 102,4 MHz

Tarnobrzeg
ul. Wyspiańskiego 12/5
39-400 Tarnobrzeg

Mielec
al. Niepodległości 12
39-300 Mielec

Stalowa Wola
al. Jana Pawła II 25
37-450 Stalowa Wola

Sandomierz
ul. Wojska Polskiego 12
27-600 Sandomierz

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone. Radio Leliwa

Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
  • Region
    • Mielec/Dębica/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Kontakt
    • Radio Leliwa
  • Słuchaj nas

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone. Radio Leliwa