A w ramach Dnia Otwartego Ekonomika odwiedzający szkołę mogli zajrzeć do pracowni kelnerskiej, hotelarskiej, architektury krajobrazu, fototechnicznej, czy właśnie gastronomicznej. A wszystko w klimacie wróżb, czarów i magii.
(Marta Górecka)
Ale nie tylko warsztatami szkoła przyciąga, są też zagraniczne praktyki
A takie warsztaty mają pokazać młodzieży, że bycie dobrym kucharzem i szefem kuchni może być prawdziwą pasją
Ale gwoździem programu była wizyta finalisty programu TOP CHEF Dariusza Kuźniaka, który zachęcał do kuchni molekularnej. Dyrektor Ciołkosz przyznaje, że te warsztaty mają otworzyć młodzież na nowinki kulinarne
Finalista programu TOP CHEF był dzisiaj gościem w Zespole Szkól Ponadgimnazjalnych numer 3 im. Jana III Sobieskiego. Wizyta była związana z organizacją dni otwartych szkoły. A tegoroczny Dzień Otwarty Ekonomika obfitował nie tylko w prezentację oferty edukacyjnej, ale i zabawę andrzejkową. Mówi dyrektor szkoły Paweł Ciołkosz