+48 158 321 321

Radio Leliwa

SŁUCHAJ NAS

  • Region
    • Mielec/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Radio Leliwa
    • Kontakt
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Radio Leliwa
  • Region
    • Mielec/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Radio Leliwa
    • Kontakt
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Radio Leliwa
Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
Strona Główna Region Tarnobrzeg

Tarnobrzeg: Sukces uczniów „Prymasówki”. II miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smakuj Przyszłość z BCU”

2024-12-13
w Tarnobrzeg
Tarnobrzeg: Sukces uczniów „Prymasówki”. II miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smakuj Przyszłość z BCU”
0
UDOSTĘPNIEŃ
155
OGLĄDANY
Share on FacebookShare on Twitter

Drugie miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Umiejętności skierowanym do uczniów placówek oświatowych prowadzących kształcenie w zawodach gastronomicznych, zajęła młodzież z Zespołu Szkół numer 1 imienia księdza kardynała Stefana Wyszyńskiego w Tarnobrzegu.

W pierwszym etapie zmagań komisja konkursowa składająca się z przedstawicieli Stowarzyszenia Kucharzy Polskich dokonała selekcji uczestników spośród kilkudziesięciu drużyn zgłoszonych z całej Polski. Podczas finału, który miał miejsce 12 grudnia, w Tarnowie, osiem ekip, w tym drużyna z „Prymasówki”, zaprezentowało swoje umiejętności na żywo, przed komisją konkursową.

Bartłomiej Rodzeń, Karolina Ślęzak i Jakub Walos, z trzeciej klasy Technikum Gastronomicznego  „Prymasówki”, w ramach zadania konkursowego przygotowali kurczaka kukurydzianego na stół wigilijny wraz z produktami regionalnymi i sezonowymi.

Uczniowie, na wykonanie pięciu porcji potrawy mieli półtorej godziny. Opowiada Bartłomiej Rodzeń.

Opiekunką uczniów z „Prymasówki” była Małgorzata Tomczyk, kierowniczka szkolenia praktycznego w Zespole Szkół numer 1 w Tarnobrzegu.

Organizatorem konkursu „Smakuj Przyszłość z BCU”  było Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie.

Konkurs ma na celu rozwijanie kompetencji zawodowych młodzieży, sprawdzenie umiejętności kulinarnych i kelnerskich uczniów, promowanie produktów regionalnych, a także upowszechnianie innowacyjnych rozwiązań w branży gastronomicznej i kelnerskiej.


Tagi: info
Poprzednia wiadomość

Sandomierz: Obchody rocznicy stanu wojennego

Następna wiadomość

Jacek Tejchma, etnograf – Dzień Świętej Łucji w tradycjach ludowych

Następna wiadomość
Jacek Tejchma, etnograf – Dzień Świętej Łucji w tradycjach ludowych

Jacek Tejchma, etnograf - Dzień Świętej Łucji w tradycjach ludowych

Słuchaj Nas:

Dębica Mielec Stalowa Wola Tarnobrzeg
89,2 MHz 102,4 MHz 93,5 MHz 104,7 MHz

Dębica - 89,2 MHz

Tarnobrzeg - 104,7 MHz

Stalowa Wola - 93,5 MHz

Mielec - 102,4 MHz

Tarnobrzeg
ul. Wyspiańskiego 12/5
39-400 Tarnobrzeg

Mielec
al. Niepodległości 12
39-300 Mielec

Stalowa Wola
al. Jana Pawła II 25
37-450 Stalowa Wola

Sandomierz
ul. Wojska Polskiego 12
27-600 Sandomierz

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone. Radio Leliwa

Brak wyników
Pokaż wszystkie wyniki
  • Region
    • Mielec/Dębica/Kolbuszowa
    • Sandomierz/Staszów /Opatów
    • Stalowa Wola/Nisko
    • Tarnobrzeg
  • Muzyka
  • Audycje
    • Kevin od kuchni, prosto z Mielca
    • Pod żaglami Leliwy
    • Niedzielne pozdrowienia
  • Reklama
  • Gość radia
  • Zapowiedzi
  • Giełda pracy
  • O nas
    • Kontakt
    • Radio Leliwa
  • Słuchaj nas

© 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone. Radio Leliwa