Broni dobrego imienia trutni i namawia do spożywania miodów z pewnych źródeł. Sylwester Młynarczyk z Zabrnia w Gminie Grębów od kilku lat wraz z żoną prowadzi „Pasiekę u Trutnia”. Małżeństwo pozyskuje miód, złoty pokarm wzbogaca dodatkami, ale też przekazuje wiedzę o pszczołach i pszczelarstwie zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Nazwa „Pasieka u Trutnia” nie jest przypadkowa. Wyjaśnia Sylwester Młynarczyk.
Sylwester Młynarczyk eksperymentuje z miodami ze swojej pasieki, dodając do nich różne składniki. Wychodzą z tego smakowite produkty mieszane: truskawkowe, jagodowe, czekoladowe, miętowe czy cytrynowe. Ciekawostką jest nowość z „Pasieki u Trutnia”.
Oryginalny produkt ma kremową konsystencję. Sylwester Młynarczyk zaznacza, że proces jego tworzenia jest mechaniczny i polega na wielogodzinnym, wolnym rozcieraniu, przez co nie traci swoich cennych właściwości.