W Mielcu przez dwa dni miał miejsce Mały Jarmark Żywności Wysokiej Jakości i Rękodzieła Regionalnego. Swoje produkty całkowicie EKOlogiczne przedstawiało blisko 20 wystawców, którzy oferowali różnego rodzaju sery, miody a także ciasta i produkty, w których główną rolę odgrywało jabłko.
Jak zaznacza Elżbieta Warcholak prezes Fundacji Życiem Słodzone dla wielu mieszkańców była to możliwość spróbowania nowych smaków a także szansa na zakup ekologicznych towarów.
Na Małym Jarmarku Żywności Wysokiej Jakości i Rękodzieła Regionalnego w Mielcu nie mogło zabraknąć także ekologicznych wędlin prosto z okolic Przemyśla. Mówi rolnik, Zbigniew Bojko – Rolniczy Handel Detaliczny.
W Jarmarku tym po raz kolejny swój udział zaznaczyła młodzież z klasy gastronomicznej Zespołu Szkół Technicznych w Mielcu, mówi jej opiekun Aneta Mroczka.
Kolejny Mały Jarmark Żywności Wysokiej Jakości i Rękodzieła Regionalnego planowany jest już w miesiącu listopadzie. Patronat Radio Leliwa.
Tomasz Łępa