Pod znakiem wielkanocnych potraw upłynęły w sandomierskiej „Marmoladzie” warsztaty gastronomiczne z cyklu „Łowcy smaków”.
Mówi współorganizator wydarzenia nauczyciel przedmiotów zawodowych Edyta Młodochowska:
Odtwarzacz plików dźwiękowychW warsztatach oprócz uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich wzięli w nich udział uczniowie szkół podstawowych z powiatu sandomierskiego.
Dyrektor „Marmolady” Dariusz Łuczak:
Odtwarzacz plików dźwiękowychMłodzież uczestnicząca w warsztatach była bardzo zaangażowana w zaproponowane przez organizatorów działania:
Odtwarzacz plików dźwiękowychWśród gości znalazła się Katarzyna Misiuda ze Szkoły Podstawowej w Dwikozach:
Odtwarzacz plików dźwiękowychWśród przygotowanych potraw znalazły się: żurek z kurczaczkami z jajek, sałatka wiosenna podana w kieliszku z ciastem kruchym w kształcie zajęczych uszu czy minimazurki na kruchym cieście w formie babeczek.