W Stalowej Woli odbył się Lasowiacki Festiwal Pierogów i Rzemiosła. Impreza obfitowała w ciekawe pokazy i warsztaty oraz występy nie zabrakło jarmarku z rękodziełem i potrawami regionalnymi. jak przystało na festiwal pierogów na stołach królowały głownie te specjały i to właśnie na najsmaczniejsze pierogi rywalizowali uczestnicy konkursy o 'Złotą Misę”. Jury konkursowe miało nie lada orzech do zgryzienia, bo w szranki stanęło blisko 50 uczestników w tym 40 kół gospodyń wiejskich i stowarzyszeń oraz 9 firm gastronomicznych. Wśród kół gospodyń wiejskich zwyciężyły 'Przyszowianki’, które przygotowały na konkurs pierogi z kapustą i kurkami. Szefowa koła Teresa Tonderys jest przekonana, że ich pierogi zawojowały konkurs prostym przepisem
Drugie miejsce zdobyło Koło Gospodyń Wiejskich w Stalach Koniczynka za pierogi z kapustą mięsem i przyprawami. Na trzecim uplasowały się ex aequo gospodynie z Turbi za pierogi z kapustą, mozarellą i suszonymi pomidorami i drugie koło w Stalach 'Stalowianki’. Główna nagroda oprócz Złotej Misy to bon o wartości 1000 złotych. Kolejne miejsca to 600 i 400 złotych. Natomiast wśród firm Złotą Misę i 2000 zł wygrało Centrum Kształcenia Zawodowego I Ustawicznego w Stalowej Woli za pierogi ze szpinakiem, kiszoną kapustą i ziemniakami. Drugie miejsce i 1500 złotych zdobyła Mensa KUL, a trzecie i nagrodę 500 złotych spółka Cerny Studio 21.