Pączki, faworki, róże karnawałowe i gniazda powstawały z okazji tłustego czwartku w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu.
W warsztatach kulinarnych 'Łowcy smaków’ wzięli udział uczniowie szkół podstawowych z Sandomierza, Obrazowa i Zawierzbia oraz zaproszeni goście: starosta Marcin Piwnik i wiceburmistrz Sandomierza Janusz Stasiak.
Mówi zastępca dyrektora Zespole Szkół Hotelarskich i Gastronomicznych w Sandomierzu Bogusława Chruściel
Starosta Marcin Piwnik co roku uczestniczy w warsztatach z młodzieżą:
Starosta pracował pod kierunkiem młodzieży choć prywatnie – jak przyznał – nie jest mistrzem kuchni:
Janusza Stasiaka, zastępcę burmistrza Sandomierza, zastaliśmy przy stolnicy z faworkami:
Jakie pączki są najlepsze?
Takie warsztaty to zdaniem Janusza Stasiaka dobra inicjatywa:
Wśród uczestników znaleźli się uczniowie sandomierskiej 'Jedynki’:
Wspólne warsztaty zakończyła degustacja przygotowanych słodyczy.